Header afbeelding

Ontmoet de bewoners

De Haringrokerij is een 19e-eeuws monument dat tussen 1987 tot 1993 werd omgebouwd tot één van de eerste cohousingprojecten van België. In het najaar van 2024, verhuizen enkele bewoners omdat hun kinderen het huis uit zijn, waardoor vier woningen beschikbaar komen in deze iconische cohousing gemeenschap: twee kamers in een deelwoning, een gezinswoning met 3 slaapkamers, een gezinswoning met 4 slaapkamers en een éénslaapkamerappartement (link naar infosessies).

Cohousing draait om samenleven, daarom willen we je graag kennis laten maken met enkele van de bewoners van de Haringrokerij.

De Haringrokerij Cohousing Antwerpen coöperatief wonen met wooncoop

Frederik en Betty

Wij wonen hier al 36 jaar. Onze jongste dochter is hier in de woonkamer geboren. Zeker voor onze opgroeiende kinderen was dit een heerlijke plek: weer thuis van school was er in de Haringrokerij altijd weer iemand om mee te spelen. En ook van hieruit konden ze gemakkelijk naar de scouts, de tekenschool, de turnles, … op eigen kracht. De Haringrokerij neemt binnen Antwerpen een unieke plaats in: 5 minuten wandelen naar de Schelde en de vernieuwde kaaien, 10 minuten wandelen naar de Groenplaats, vlak bij het Fotomuseum en het KMSKA. De gedempte zuiderdokken zijn omgetoverd in prachtige parken, met speeltuintjes, sportveldjes en rustige zithoeken. Een nieuwe groene long voor de hele buurt!

Telkens wanneer ik de poort open, komt een oase van groen en rust me tegemoet. Midden in de stad. De Haringrokerij, een historisch monument, is een heerlijke plek om te wonen, al meer dan 30 jaar.

Frederik en Betty

De Haringrokerij cohousing in Antwerpen wooncoop Frederik en Betty
Frederik en Betty
Annabel, Sam en Raphaëlle Annelies Mathe IDe Haringrokerij cohousing in Antwerpen wooncoop
Sam, Raphaëlle en Annabel

Annie

Ik ben zeer gelukkig hier te kunnen wonen, in gezelschap van gemotiveerde en aangename mensen, een mix van verschillende leeftijden, en al zeker in de nabijheid van eigen kinderen en kleinzoon. En dat op een aangenaam erf midden in een leuke stad. Een echte aanrader.

Annie

Annelies

Nog altijd ben ik enthousiast over de toen toch niet evidente stap die we einde jaren ’80 namen om ons in de Haringrokerij te settelen, op deze unieke locatie in het hart van Antwerpen.

Hier wonen… met de ruimte en de rust in een groene oase die uitzonderlijk is zo dicht bij een stadscentrum, met de mogelijkheid om veel te delen maar met voldoende respect voor ieders mening en voor de privacy die ieder van ons, minder of meer, nodig heeft. Mijn kinderen hier zien opgroeien was heel fijn, spelend met de kinderen van de buren in een veilige omgeving en met veel extra ruimte en mogelijkheden, ook als ze groter werden.

Dat het hier goed was, bewijst het feit dat mijn oudste dochter hier terug komt wonen, nu met haar gezinnetje. En ja, voor mij natuurlijk een reden te meer om ook nog wat te blijven…

Annelies

Annelies Mathe IDe Haringrokerij cohousing in Antwerpen wooncoop
Annelies
De Haringrokerij cohousing in Antwerpen wooncoop Bram Leroux
De groep van de Scheldestraat
De Haringrokerij cohousing in Antwerpen wooncoop Mareike Olie en Piet
Mareike, Piet en Ole

Word ook bewoner

Verschillende woningen komen binnenkort beschikbaar:

  • Twee kamers in een deelwoning
  • Een gezinswoning met 3 slaapkamers
  • Een gezinswoning met 4 slaapkamers
  • Een éénslaapkamerappartement.

Zin om te cohousen in het centrum van Antwerpen? Dit is jouw kans. Schrijf je in voor één van de infosessies op 5 juni of 15 juni.