Header afbeelding

Bij de start van de lente verandert Sint-Lambrechts-Herk. Het schooltje en oude gemeentehuis in de Vorststraat wordt ten ruste gelegd en op haar plek komt een coöperatief cohousingproject. Niet getreurd! Het buurtleven en de kindergeluiden keren gauw terug naar Vorststraat nummer 4. Sociaal, ecologisch, zorgenvrij en met een oog op de toekomst. Dat verdient een feestje.

Wonen is hier kinderspel

In Moos°Herk geven we kinderen weer ruimte om te spelen en te ontdekken. De grote parktuin wordt een veilige plek om kampen te bouwen, verstoppertje te spelen en te ravotten. Geen ingewikkelde agendapraatjes tussen ouders, kinderen kunnen er elkaar zelf opzoeken en vrij spelen zoals vroeger.

Met een gemeenschappelijke wasbar, leefruimte en keuken, schaduwrijke boomgaard, moestuin en logeerkamers wordt ook aan de de grote mensen gedacht. En dat bovenop 33 woningen met alle modern comfort. Met een slimme materiaalkeuze, compact bouwen, de mogelijkheid tot particulier autodelen en door beton te vervangen door groen, zorgen we ook voor het milieu.

moosherk hasselt
uitnodiging voor het feest

Zoek jij een open, royale en speelbare plek voor jou (toekomstige) kroost? Kom dan even iets drinken op ons feest. Wij, de eerste bewonersgroep en de ploeg van wooncoop, staan klaar voor een gezellig babbeltje over jouw toekomst in het meest innovatieve woonproject van Limburg.

Coöperatief wonen

Moos°Herk is geen gewoon bouwproject. wooncoopen staat voor coöperatief wonen, een woonmodel dat de voordelen van huren en kopen combineert. Het maakt kwaliteitsvol wonen voor een grote groep mensen toegankelijk én zorgenvrij. In onder andere Zwitserland en Scandinavië is deze woonvorm heel courant, wooncoop brengt ze vandaag naar België.

Meer diepgaande informatie over het project in Moos°Herk vind je via deze link!