Cohousing De Drukkerij
De Drukkerij is 1 van de eerste gebouwen die aangekocht werd door wooncoop in 2017. Er waren direct grootse plannen, maar het duurde 5 jaar vooraleer de omgevingsvergunning werd afgeleverd.
De voormalige drukkerij grenst aan zowel de Warnefordstraat als de Land van Waaslaan. Na de renovatie zal wooncoop hier woonunits aanbieden met plek voor 13 cohousers. Het herenhuis wordt een grote deelwoning en de voormalige drukkerij wordt omgebouwd tot appartementen en studio’s die toegang hebben tot gedeelde ruimtes.
Nu hebben we die vergunning binnen en kunnen we beginnen met de transformatie van dit industrieel gebouw tot een duurzaam collectief wooncomplex. De werken zijn gepland voor 2023 en 2024, de bewoning kan starten vanaf maart 2025.
Mensen die geïnteresseerd zijn om hier te wonen kunnen zich al aanmelden via dit formulier. Je krijgt een mail van zodra de zoektocht naar bewoners start.
Wil je mee investeren voor dit Gentse project? Geef een lening of koop aandelen via deze link.
Voor de verwezenlijking is Havana architecten onze partner.

Ontdek de plannen van de Drukkerij
Ontdek de plannen van de Drukkerij – Klik hier.
Bereken de maandlast per woning via de Rekenmodule.
lokaal investeren met impact
Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop
De 3 principes van wooncoop
Via de coöperatieve vennootschap houden we de stad in handen van de burgers. Door samen eigenaar te zijn, staan we sterker.
Via architectuur creëren we een meer verbonden stad. Onze woningen zetten aan tot interactie met medebewoners en de buurt. Tevens streven we in onze bewoners gelijkwaardigheid en sociale inclusie na.

Bewoners huren bij zichzelf aan de werkelijke kostprijs. De gebouwen en de kosten van het beheer worden gedekt. Niet meer, niet minder.
Tevens heeft het wooncoop-systeem enkele solidariteitsmechanismen die wonen meer betaalbaar kunnen maken: (1) vrienden en familie kunnen bewoners steunen door te investeren, (2) bewoners die meer kapitaal kunnen inbrengen steunen anderen die minder kapitaal kunnen inbrengen en (3) er zijn ook solidariteitsaandelen. Via deze aandelen staan investeerders hun rendement af zodat bewoners aan een lagere maandlast kunnen wonen.

wooncoop beheert het vastgoed op zeer lange termijn. Hierdoor worden écht duurzame keuzes gemaakt. Er wordt gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen zodat de woningen lang meegaan. Ook isoleren we de woningen grondig en zetten we in op duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen.
Door dit te combineren met een eerlijk businessmodel wordt de ecologische en sociale duurzaamheid ook economisch duurzaam.
