Header afbeelding

COÖPERATIEF WONEN

In oktober 2020 kregen we van de stad Genk positief nieuws! We konden van hen het perceel van 20 are in de Hoogstraat kopen.

Het voorontwerp voor het geplande gebouw is klaar. Het heeft 10 woonunits, heel wat gemeenschappelijke ruimtes en een grote tuin. 
 
Met een groep van een 10-tal sterk geëngageerde leden wachten we nu vol spanning op de administratieve afhandeling van de goedkeuring van het definitief ontwerp. 
 
Er is nog plaats voor een aantal bewoners die willen toetreden tot deze groep en zich willen engageren om de droom van zorgzaam samenleven te realiseren.

Contacteer bewonerscoach Anne Verdoodt als je interesse hebt om te wonen of te investeren in Huize Meer Dan Ik.

 
 

TIMING

  • Begin 2021: Ophalen startkapitaal.
  • Voorjaar 2021 : Aankoop grond en indienen vergunningsaanvraag.
  • Nu: Wachten op vergunning

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met OM/AR architecten.

Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop
Huize meer dan ik Genk coöperatief wonen wooncoop

Disclaimer

De bedragen op deze pagina moeten gezien worden als ambities. Zij zijn onderhevig aan evoluties in de kostprijs van het project en het prijsmodel van wooncoop. De definitieve bedragen worden vastgelegd samen met de aanstelling van de aannemer. Indien u zich tot één van de woningen engageert, kan u dit engagement verbreken bij een prijsstijging groter dan 10%. Ook de plannen en opgegeven maten van de appartementen zijn niet definitief tot en met de start van de werf. De tijdslijn is onder voorbehoud van lopende beroepsprocedures.

De 3 principes van wooncoop

Via de coöperatieve vennootschap houden we de stad in handen van de burgers. Door samen eigenaar te zijn, staan we sterker en kunnen we genieten van schaalvoordelen. We creëren schaalvoordelen op vlak van de prijs voor bouwmaterialen, maar ook de juridische, financiële, bouwtechnische en administratieve kosten en kennis worden gedeeld.

Via architectuur creëren we een meer verbonden stad. Onze woningen zetten aan tot interactie met medebewoners en de buurt. Tevens streven we in onze bewoners gelijkwaardigheid en sociale inclusie na.

icoon cooperatief_RGB_transparant

Bewoners huren bij zichzelf aan de werkelijke kostprijs. De gebouwen en de kosten van het beheer worden gedekt. Niet meer, niet minder. Bij coöperatief wonen bij wooncoop gaat ook een deel van de maandelijkse woonkost naar de aankoop van aandelen, zou bouwt de bewoner kapitaal op.

Tevens heeft het wooncoop-systeem enkele mechanismen die wonen nog haalbaarder kunnen maken: (1) vrienden en familie kunnen bewoners steunen door te investeren, (2) bewoners die meer aandelen kunnen inbrengen steunen anderen die minder aandelen kunnen inbrengen en (3) er zijn ook solidariteitsaandelen. Via deze aandelen staan investeerders hun rendement af zodat mensen in armoede aan een lagere maandlast kunnen wonen.

icoon kwalitatief_RGB-transparant

Wooncoop beheert het vastgoed op zeer lange termijn. Hierdoor worden écht duurzame keuzes gemaakt. Er wordt gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen zodat de woningen lang meegaan. Ook isoleren we de woningen grondig en zetten we in op duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen. 

Door dit te combineren met een eerlijk businessmodel wordt de ecologische en sociale duurzaamheid ook economisch duurzaam.

icoon duurzaam_RGB_transparant

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop