Kom hier wonen
Vanaf 1 augsutus 2025 komen er kamers vrij in deelhuis de Tinkstraat. Via deze link vind je de infobundel met meer informatie en via dit formulier kan je jou kandidaat stellen.

De bewoners aan het woord
Vandaag wonen er 7 volwassenen en één kind samen. Er is ook een baby’tje op komst.
Drie bewoners vertrekken met een positief gevoel uit huis en maken plaats voor nieuwe bewoners.
De bewoners aan het woord:
Welkom in de Tinkstraat 5, een gezellig huis vol creatieve zielen.
Wij zijn; Katrien (38) verpakkingsontwerper, Jurre (35) psycholoog, Jonas (33) koffiebrander, barista en functioneel sportcoach en Sophie (37) rouw- en verliescounselor voor kinderen en jongeren, hun dochter Isa (10) en Zorro de huiskat. We vormen een diverse en dynamische groep die sinds kort op zoek is naar 3 nieuwe huisgenoten.
Samen met ons deel je een grote leefruimte (keuken, eet/zithoek, badkamers/toilet), groene tuin, veranda en kelder. We vinden elkaar rond de eettafel of in de zithoek voor een gezellige babbel na een werkdag en steken graag al eens samen de handen uit de mouwen in de tuin of als er een klusje is in het huis. Daarnaast zijn we ‘eco-minded’ en proberen dit zo goed mogelijk toe te passen in het huis. We delen veel, en zijn tegelijk ook erg gesteld op onze rust en respecteren ieders privacy. Is dit iets voor jou, dan ontmoeten we je graag!
Het Tinkstraat deelhuis











lokaal investeren met impact
Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop
De 3 principes van wooncoop
Via de coöperatieve vennootschap houden we de stad in handen van de burgers. Door samen eigenaar te zijn, staan we sterker en kunnen we genieten van schaalvoordelen. We creëren schaalvoordelen op vlak van de prijs voor bouwmaterialen, maar ook de juridische, financiële, bouwtechnische en administratieve kosten en kennis worden gedeeld.
Via architectuur creëren we een meer verbonden stad. Onze woningen zetten aan tot interactie met medebewoners en de buurt. Tevens streven we in onze bewoners gelijkwaardigheid en sociale inclusie na.

Bewoners huren bij zichzelf aan de werkelijke kostprijs. De gebouwen en de kosten van het beheer worden gedekt. Niet meer, niet minder. Bij coöperatief wonen bij wooncoop gaat ook een deel van de maandelijkse woonkost naar de aankoop van aandelen, zo bouwt de bewoner kapitaal op.
Tevens heeft het wooncoop-systeem enkele mechanismen die wonen nog haalbaarder kunnen maken: (1) vrienden en familie kunnen bewoners steunen door te investeren, (2) bewoners die meer aandelen kunnen inbrengen creëren een hogere toegankelijkheid voor anderen (3) er zijn ook solidariteitsaandelen. Bij deze aandelen staan investeerders hun beoogde rendement af zodat mensen in kwetsbare situaties aan een lagere maandlast kunnen wonen.

Wooncoop beheert het vastgoed op zeer lange termijn. Hierdoor worden écht duurzame keuzes gemaakt. Er wordt gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen zodat de woningen lang meegaan. Ook isoleren we de woningen grondig en zetten we in op duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen.
Door dit te combineren met een eerlijk businessmodel wordt de ecologische en sociale duurzaamheid ook economisch duurzaam.
