Het Tinkstraat deelhuis
Deze woning is een deelhuis voor een bewonersgroep in centrum Gent. Alle 8 de bewoners hebben een eigen slaapkamer, waarnaast twee keukens, drie badkamers, een woonkamer, een wintertuin en een groene stadstuin gedeeld worden. Door de hoge plafonds komt er overal véél licht binnen.
In deze woning kunnen bewoners zich terugtrekken op hun slaapkamer voor me-time momenten, én toch ook genieten van ruime leefruimtes voor samen-momenten. De centrale ligging in Gent betekent ook vlotte aansluitingen met openbaar vervoer en alle voorzieningen op wandelafstand.
Wanneer er een plek vrij komt gaat de groep samen met de bewonerscoach van wooncoop op zoek naar een nieuwe passende huisgenoot.











Vragen? Stuur een mailtje naar bewonerscoach:
lokaal investeren met impact
Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop
De 3 principes van wooncoop
1. SAMEN
Via de coöperatieve vennootschap houden we de stad in handen van de burgers. Door samen eigenaar te zijn, staan we sterker.
Via architectuur creëren we een meer verbonden stad. Onze woningen zetten aan tot interactie met medebewoners en de buurt. Tevens streven we in onze bewoners gelijkwaardigheid en sociale inclusie na.

2. EERLIJK
Bewoners huren bij zichzelf aan de werkelijke kostprijs. De gebouwen en de kosten van het beheer worden gedekt. Niet meer, niet minder.
Tevens heeft het wooncoop-systeem enkele solidariteitsmechanismen die wonen meer betaalbaar kunnen maken: (1) vrienden en familie kunnen bewoners steunen door te investeren, (2) bewoners die meer kapitaal kunnen inbrengen steunen anderen die minder kapitaal kunnen inbrengen en (3) er zijn ook solidariteitsaandelen. Via deze aandelen staan investeerders hun rendement af zodat bewoners aan een lagere maandlast kunnen wonen.

3. DUURZAAM
wooncoop beheert het vastgoed op zeer lange termijn. Hierdoor worden écht duurzame keuzes gemaakt. Er wordt gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen zodat de woningen lang meegaan. Ook isoleren we de woningen grondig en zetten we in op duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen.
Door dit te combineren met een eerlijk businessmodel wordt de ecologische en sociale duurzaamheid ook economisch duurzaam.
