Header afbeelding

Vacatures bij wooncoop

Algemeen Directeur en Projectontwikkelaar/Bouwmeester gezocht

wooncoop heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, waardoor de coöperatie nu een cruciaal punt heeft bereikt: de overgang van een startup naar een scale-up. Om deze transformatie succesvol te realiseren, zoeken we nieuwe collega’s die een significante bijdrage willen leveren om wooncoop verder te helpen groeien. Samen vergroten we de impact en maken we de Vlaamse steden eerlijker en duurzamer.

Momenteel hebben wij twee vacatures openstaan: die van algemeen directeur en projectontwikkelaar (deadline: 24 januari).

Vacature wooncoop coöperatief wonen Algemeen directeur en projectontwikkelaar

De twee vacatures

Algemeen directeur: Leiderschap vanuit ervaring

De overgang van startup naar scale-up impliceert diverse veranderingen op verschillende niveaus. Het team groeit van een handvol mensen naar een gevarieerde groep experts die effectief samenwerken. 

Met dit in gedachten, is wooncoop op zoek naar een algemeen directeur die beschikt over uitstekende people skills, coördinatie-talent en ervaring met projectmanagement. Deze persoon zal met zijn leiderschap de coöperatie naar een volwaardige scale-up leiden.

Projectontwikkelaar: initieer en beheer

Naast een algemeen directeur, zoeken we ook een projectontwikkelaar. Deze professional zal een cruciale rol spelen in het succesvol afronden van lopende woonprojecten en het beheer ervan, en zal op termijn nieuwe projecten initiëren. Het vermogen om processen te professionaliseren en te standaardiseren is essentieel voor deze functie.

wooncoop team raad van bestuur bestuursorgaan 2023
wooncoop team 2023

Evolutie in Structuur en Organisatie

De complexiteit van de organisatiestructuur groeit evenredig met de overgang naar scale-up. Dit vraagt om een herziening van de interactie binnen het team, en van de wisselwerking tussen het team, de  bestuursraad en de coöperanten.

De nieuwe algemeen directeur zal een sleutelrol spelen bij de evolutie van de organisatie, ondersteund vanuit het team door Karel Lootens en Lukas Vanelderen, die de voorbije jaren leiding hebben gegeven.

algemene vergadering 2023 wooncoop
Algemene vergadering 2023

Professionalisering van Processen

Een derde pijler van wooncoop’s zoektocht betreft de verdere ontwikkeling en verbetering van processen. In de beginfase van een startup verlopen processen vaak informeel, maar bij het opschalen worden deze geprofessionaliseerd en gestandaardiseerd. Deze taak rust niet alleen op de schouders van de algemeen directeur, maar ook op die van de rest van het team.

We bevinden ons momenteel in een zeer boeiende periode bij wooncoop. De sterke organische groei van de eerste jaren transformeert nu naar een duidelijke structuur. De succesvolle afronding van deze metamorfose zal de impact van wooncoop vergroten, waardoor Vlaamse steden nog eerlijker en duurzamer worden.

wooncoop lening - leen aan wooncoop - duurzaam en eerlijk investeren bewoner

Indien jij of iemand die je kent de vaardigheden en interesse heeft om deel uit te maken van wooncoop tijdens deze dynamische en boeiende fase, bekijk dan zeker onze vacatures. Stuur deze ook zeker door binnen jouw netwerk.