Header afbeelding

Een doorstroomwoning i.s.m. Gent Samen Solidair

Het is gelukt!!

Samen met Gent Samen Solidair en haar partners zijn we er in geslaagd voldoende centen op te halen voor de financiering van een doorstroomwoning, een tweekamer-appartement in het woonproject Bellefleur (Gent).  

Dankzij 38 solidaire investeerders en een subsidie van Stad Gent kon een bedrag van meer dan €220.000 worden verzameldEen droom wordt hiermee werkelijkheid: we realiseren een eerste doorstroomwoning samen met burgers en Gent Samen Solidair. 

Hartelijk dank!! 

Hoewel de minimumdrempel is bereikt, kunnen extra investeringen de maandelijkse woonkosten nog verder verlagen. Hoe meer solidaire burgers bijdragen, hoe minder we afhankelijk zijn van leningen bij de bank. 

De doorstroomwoning

Gent Samen Solidair is een netwerk van vrijwilligersorganisaties die dagelijks geconfronteerd worden met hoe moeilijk het is om kansen te krijgen op de huurmarkt. Heel vaak gaat het om mensen die geen recht hebben op een sociale woning, maar toch een heel kwetsbaar huurprofiel hebben. Die mensen moeten zich richten tot de private huurmarkt en daar geldt de wet van de sterkste.

De doorstroomwoning “Bellefleur Solidair” biedt een doordachte oplossing. Hier krijgen kwetsbare mensen de kans om minstens een jaar te wonen met professionele ondersteuning via de organisaties in het netwerk van Gent Samen Solidair. Ze kunnen tot rust komen, zaken op orde brengen, spaargeld opbouwen en dan met vernieuwde energie de private woonmarkt weer betreden. Een deel van deze professionele ondersteuning omvat hulp bij het vinden van een duurzame woonoplossing na het verblijf in de Bellefleurstraat.

Dominique Willaert wooncoop Gent Samen solidair Bellefleur solidair

Een extra voordeel van de doorstroomwoning is de totstandbrenging van een positieve referentie. Voor veel huiseigenaars op de private markt is het van groot belang iemand te huisvesten die kan aantonen goed voor het huis te zorgen en maandelijks te kunnen betalen.

De doorstroomwoning van Gent Samen Solidair creëert op die manier ongelooflijke kansen voor verschillende mensen en gezinnen.

De volgende stappen

Wooncoop is momenteel bezig met de renovatie van 24 appartementen in de Bellefleurstraat  en de bewoning is gepland voor de lente van 2024. Eén van die 24 appartementen is het appartement van Bellefleur Solidair. De 24 gezinnen zullen hun intrek nemen in woningen met alle comfort: A-label energiecertificaat dankzij goede isolatie en warmtepompen, evenals gedeelde ruimtes voor sociaal contact met de buren. 

De doorstroomwoning van Gent Samen Solidair creëert op die manier ongelooflijke kansen voor verschillende mensen en gezinnen.

Bellefleur Solidair doorstroomwoning investeringen. wooncoop en Gent samen solidair

Een enorm dankjewel aan alle investeerders en aan iedereen die dit project een warm hart toedraagt.

Je kunt nog steeds investeren! Hoe meer je investeert, hoe lager de maandelijkse lasten voor de bewoners. Hierdoor krijgen ook kwetsbare huurders de mogelijkheid om een financiële reserve op te bouwen, zodat er een buffer is voor onverwachte uitgaven en/of om later de private huurmarkt op te gaan. Meer informatie over investeren is te vinden op deze link.

PS: Je kunt ook investeren om andere solidaire projecten te helpen realiseren. Bezoek www.wooncoop.be/solidariteit voor meer informatie.