Header afbeelding

Nieuwe video: Zo maken we wonen samen haalbaarder

De kracht van samenwerking

Wooncoop heeft een nieuwe video over hoe we wonen samen haalbaarder kunnen maken. 

Deze video kwam tot stand door een samenwerking van enkele coöperanten. Elk zetten ze hun talenten in om de boodschap scherp te stellen en om te zetten in heldere taal en een alleszeggend animatiefilmpje. Wat een prachtig voorbeeld van de kracht van coöperatief werken! Word jij ook deel van deze samenwerking door deze video mee te helpen verspreiden?

Zo maken we wonen samen haalbaarder

Tot voor kort bestonden er maar twee manieren van wonen: huren of kopen. Wooncoop heeft er een derde bedacht. Die zit zo’n beetje tussen huren en kopen in. Bij ons kan je ‘huren bij jezelf.’ Je bent dus je eigen huisbaas. En als je je eigen huisbaas bent, heb je meteen ook de woonzekerheid die je zelf wil. Dat hebben we vrij goed bedacht en uitgewerkt, vinden we.

Waar we minder content over zijn, is dat wonen bij ons nog niet betaalbaar genoeg is. Dat willen we graag veranderen. Maar hoe komt het dat ‘wooncoopen’ voor veel mensen nog niet haalbaar genoeg is? En op welke manier kunnen we het betaalbaarder maken? Dat zie je in volgende animatie.

Bekijk en deel de video via Youtube, Instagram, LinkedIn en Facebook

Volgens de Nationale Bank staat er zo’n 300 miljard op de Belgische spaarboekjes. DRIEHONDERD MILJARD! Stel je voor dat iedereen die zo’n spaarrekening heeft een deeltje van dat geld bij wooncoop zou parkeren…. Het hoeft trouwens bijlange na niet iedereen te zijn. En het gaat evenmin om gigantische bedragen. 

Een simpele rekensom: als 400 mensen elk 5000€ aan wooncoop lenen, levert dat direct al 2 miljoen op. Als we behalve onze eigen huisbaas voortaan óók onze eigen bankier zijn, wordt ‘wooncoopen’ een pak betaalbaarder!

Doe mee om wonen haalbaarder te maken. Geef een lening aan wooncoop.

De samenwerking voor de animatievideo

Deze video kwam tot stand door een samenwerking van enkele coöperanten. Elk zetten ze hun talenten in om de boodschap scherp te zetten. Joris De Kelver ontwikkelde de inhoud, een anonieme coöperant schreef de tekst, David De Beukelaer regelde de stem van Iwein Segers, en Morgane Staelens ontwierp de animaties.

Word deel van deze samenwerking. 
Help je mee om deze video te verspreiden?