Allereerst dien je je goed te informeren over de inhoud van het project en het coöperatief woonmodel. Dat kan onder andere door deel te nemen aan onze infosessies. In de kalender kan je zien wat er gepland staat. Je kan je meteen inschrijven.

De projectpagina’s vind je via www.wooncoop.be/projecten. Deze helpen je verder op weg in het vergaren van informatie. Last but not least kan je terecht bij de bewonerscoach van een project met al je vragen.

Is er een project dat helemaal je ding is en waar er een passende woning beschikbaar is? Dan kan je je aanmelden bij de bewonerscoach. Hij/zij zal alle resterende vragen beantwoorden en de financiële puzzel met je bespreken. Er wordt op dat moment berekend of de financiële status van het project in zijn geheel ook gezond blijft na jouw instap.

Naast het financiële luik is het sociale aspect ook van belang. Voor onze grotere projecten vragen we om kennis te maken met de bewonersgroep en hun visie op het woonproject. Voor de kleinere deelwoningen gaan we een stap verder en vragen we expliciet het akkoord van de bewonersgroep voor jouw toetreding.

Is er vandaag echter nog geen project of woning dat bij je past, dan kan je je interesse voor de toekomst doorgeven via het ik-wil-wonen formulier. Je mag van ons een bericht verwachten wanneer er zich een nieuwe kans aanbiedt die binnen jouw criteria past. 

De volledige nota “wonen bij wooncoop” vind je hier.


Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 12
Thumbs Down Icon 0