Header afbeelding

“Housing Ourselves”, een samenwerking met Samenhuizen vzw

Dit jaar wordt de Samenhuizen Trefdag gehouden onder de naam “Housing Ourselves”. In een geest van samenwerking bundelden Samenhuizen vzw en wooncoop hun krachten om dit evenement tot een groot succes te maken.

De Samenhuizen Trefdag vindt dit jaar plaats in de Paterskerk, niet toevallig naast de wooncoop-werf van de Paterssite. Geen zorgen, de trefdag staat gepland voor zondag 22 oktober en er zullen geen bouw-werkzaamheden plaatsvinden op die dag. Uiteraard voorzien we wel een begeleid bezoek op de werf van de Paterssite. Daarnaast zijn er tijdens de Samenhuizen Trefdag tal van boeiende lezingen, workshops en een heuse tentoonstelling met portretten van de vele projecten in Vlaanderen. Ontdek het allemaal in het programma.

Het wooncoop Bewonersforum

Dat er interessante mensen gaan rondlopen op de Samenhuizen Trefdag is verzekerd want op dezelfde dag, op dezelfde locatie, organiseren de bewoners van wooncoop het Bewonersforum. Dit staat geprogrammeerd in de ochtend, bij de start van de Samenhuizen Trefdag.

Het Bewonersforum is de jaarlijkse bijeenkomst van (toekomstige) bewoners van wooncoop. Daar leren ze elkaar beter kennen en wisselen ze ervaringen uit over de woonprojecten heen. De kans dat je een bewoner van wooncoop tegen het lijf zal lopen op zondag 22 oktober is dus heel groot. Boek dus snel je ticket voor “Housing Ourselves”.

Nieuwjaarsdrink 2023 wooncoop coöperatief wonen MoosHerk

Enkele bewoners van cohousing MoosHerk.