Header afbeelding

Creëer Een meer inclusieve samenleving

Wastine is een woonproject in Gent dat ontstaan is vanuit het geloof dat een meer inclusieve samenleving nodig is. Mensen met een beperking en mensen zonder beperking gaan hier samenwonen.

Om alle bewoners voldoende privacy te kunnen garanderen zullen de wooneenheden ingericht worden als autonome appartementen of studio’s met alle nodige voorzieningen. Een aantal van deze woonunits zullen bovendien volledig rolstoeltoegankelijk zijn.

Om een antwoord te kunnen bieden op ieders behoeften, zal de concrete invulling van Wastine verder gerealiseerd worden in samenwerking met haar toekomstige bewoners en hun netwerk. Met ondersteuning vanuit geWOON-WIJS zullen zij zich actief inzetten om de vorm van dit project te bepalen en het zorgpakket verder uit te werken.

Voor de realisatie van de Wastine is een kapitaal van €1.400.000 nodig. Dat kunnen we ophalen met de steun van de bewoners, achterban en investeerders die willen bijdragen aan de persoonlijke en maatschappelijke impact van dit woonproject.

Grijp je kans om je spaarcenten te laten werken voor een lokaal, duurzaam en inclusief woonproject. 

Investeer voor Wastine via www.wooncoop.be/investeren

Partners

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

kostendelend wooncoop aandelen wooncoöperatie

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

wooncoop wooncoop op maat wonen

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

cooperatief wonen wooncoop

COÖPERATIEF FINANCIEREN

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren.

3 zomers genieten?

Nieuwe mogelijkheden
om te investeren