Header afbeelding

Anne Verdoodt over Moos°Herk

Recentelijk publiceerde Architectura.be dit artikel op hun website over Cohousing Moos°Herk, het eerste coöperatieve woonproject van wooncoop in Hasselt. Als gevolg van hun verslag deelde Anne, een toegewijd lid van het wooncoop-team en toekomstige bewoonster van Moos°Herk, haar persoonlijke ervaringen. Haar verhaal was zo inspirerend dat we het graag met jullie willen delen. 

We geven graag het woord aan Anne:

Anne Verdoodt wooncoop MoosHerk Hasselt Stek Future Leuven

Hallo, beste lezers,

Ik ben Anne Verdoodt, een enthousiaste toekomstige bewoonster en lid van het inspirerende wooncoop-team. Het doet me plezier om met jullie te delen dat ik al vier jaar mijn hart en ziel in wooncoop investeer. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen, en ik ben diep verbonden geraakt met deze coöperatie. Ik wil jullie graag meenemen naar een spannende bestemming: Cohousing Moos°Herk in Hasselt.

Wooncoop render moosherk hasselt cohousing

Hoewel we nog niet onmiddellijk kunnen verhuizen, bevinden we ons in de cruciale voorbereidingsfase, zowel op mentaal als praktisch vlak. Op dit moment hebben we al 21 van de 33 woningen toegewezen aan toekomstige bewoners. Dat betekent dat we al twee derde van onze gemeenschap hebben gevormd! Binnen twee jaar hopen we onze droom te realiseren. 

Ondertussen komen we op regelmatige basis samen met onze toekomstige buren die dit project willen uitbouwen. We denken na over onze gemeenschappelijke tuin, onze gemeenschappelijke bouw, over ons engagement om met mensen te willen samenleven die het minder makkelijk hebben op de woonmarkt.

Onze gesprekken gaan over pluktuinen, ecologisch tuinieren, vluchtelingen een tijdelijke plek geven, jonge jeugdzorgklanten die ineens op hun 18 alleen komen te staan in onze woongemeenschap opnemen, oudere hulpbehoevenden mee ondersteunen, samen koken en buurtactiviteiten organiseren, auto’s en fietsen delen …. Kortom, het gaat over BEWUST en SAMEN. 

Hoewel elk individu zijn of haar steentje bijdraagt, hebben we nog financiële steun nodig.  Om de bouw van Moos°Herk succesvol te starten, hebben we overbruggingsfinanciering nodig totdat nieuwe bewoners hun eigen woningen verkopen en kunnen investeren in wooncoop. 

Met een project ter waarde van 10 miljoen euro begrijp je dat de bank ook een sterk engagement van wooncoop en ons als toekomstige bewoners verwacht. Momenteel zoeken we nog naar €500.000 tegen 30 september. We geloven dat we dit doel kunnen bereiken als we allemaal samenwerken.

wooncoop is een pionier in Vlaanderen en wij zijn het allereerste Limburgse project. Coöperatief wonen betekent dat de bewoners mede-eigenaar zijn van de coöperatie terwijl de coöperatie de woonprojecten bezit en beheert.  Zo huren de bewoners bij zichzelf, worden ze ontzorgd van heel wat financiële, administratieve en bouwtechnische zaken en kunnen ze zich focussen op het (samen)leven. 

Misschien overweeg je om je spaargeld te laten renderen in een ethisch woonproject dat eerlijk wonen mogelijk maakt. Ik nodig je van harte uit om onze informatieve sessie voor investeerders bij te wonen op 8 september in Hasselt. Hier kun je al je vragen stellen, en het belooft niet alleen informatief maar ook gezellig te worden! Als Hasselt te ver weg is, kun je ook de online infosessie op dinsdag 26 september bijwonen via de bovenstaande links.

Wil je meer te weten komen over onze lopende “ijsjesactie,” waarmee we al 89 nieuwe leningen hebben ontvangen? Kijk dan snel op onze website via de link www.wooncoop.be/3zomers 

Ken je mensen in je omgeving, familie, vrienden of kennissenkring die ook meer info willen over eerlijk wonen of over een ethische investering, nodig ze dan zeker uit. Iedereen is die avond welkom! Hoe meer mensen we bereiken, hoe sneller we ons doel halen. En natuurlijk ben je later van harte welkom om te genieten van een gezellig drankje in onze tuin.

We willen jullie hartelijk bedanken voor jullie steun en aanmoediging!

 

Met warme groeten,

Anne 

Anne Verdoodt wooncoop