Header afbeelding

De Solidariteitscampagne, nu ben jij aan zet

Op donderdag 14 september begon een grootse solidariteitscampagne. Het doel van deze campagne is om €700.000,- op te halen om 3 woningen te financieren voor kwetsbare huurders:

De eerste 45 dagen van deze campagne gingen hard. De pers berichtte massaal over deze campagne, de social media posts werden gretig gedeeld, de podcast-afleveringen werden uitgebreid beluisterd en de 5 infosessies lokten heel wat geïnteresseerden. Uit onze social media-cijfers zagen we dat we op anderhalve maand tijd meer dan een half miljoen mensen bereikt hebben.

Dankzij al dit enthousiasme verwachtten alle betrokkenen dat die €700.000,- ondertussen al ruim zou zijn overschreden. Helaas is dat nog niet het geval. Na 45 dagen brachten al zo’n 50 mensen €225.000,- bijeen via solidariteitsaandelen. Dit is een zeer mooi bedrag dat 32% van het benodigde kapitaal vormt. Van de 3 woningen voor kwetsbare huurders kan er op dit moment al 1 woning gefinancierd worden.

Solidariteitscampagne wooncoop solidariteit tussenstand 45 dagen

De harde deadline waarop we gaan beslissen hoeveel woningen kunnen worden gefinancierd is vrijdag 15 december. Nu is het aan de solidaire mensen. Wij hopen om op 15 december te kunnen zeggen: “Proficiat, iedereen! Alle drie de woningen zijn gefinancierd”.

Daarom doen we nog een warme oproep naar jou en naar iedereen die dit bericht leest: Doe mee, want jouw actie en jouw bijdrage maken wel degelijk een verschil!!

Je kan verschillende dingen doen:

  1. Volg de social media pagina’s van alle betrokken organisaties: Gent Samen Solidair, De Wasserij, De Woongenoten, wooncoop.
  2. Like en deel alle social media posts
  3. Praat erover met je vrienden en familie
  4. Stuur de solidariteitspagina via e-mail naar iemand met een warm hart
  5. Investeer mee

Vraag de infosessie video aan

Vul onderstaand formulier in en krijg een uitgebreide video toegestuurd over solidair investeren in wooncoop.

Beluister de podcast