Header afbeelding

De Bellefleur in Gent

Het is eindelijk zo ver! Na twee succesvolle investeerder-campagnes in 2022, een hartverwarmende solidaire investeerders campagne met Gent Samen Solidair in 2023, en een grondige renovatie die ongeveer een jaar duurde, kunnen de 24 wooncoop-appartementen van de Bellefleur betrokken worden op 1 juli 2024. Voor de laatste  1- of 2-kamerappartementen kunnen geïnteresseerde bewoners zich nu aanmelden.

Heb je interesse om hier te wonen vanaf 1 juli 2024, bekijk dan de infosessie.

Duurzaam wonen op een toplocatie

Bellefleur is een bijzonder project. De gebouwen met beschermde voorgevel zijn net gerenoveerd tot energiezuinige woningen. Naast je eigen woning deel je enkele gemeenschappelijke ruimtes en een tuin met je medebewoners. De ligging is top. 

Een kindvriendelijke buurt

De Bellefleur ligt in een rustige woonbuurt op een interessante locatie: niet ver van het natuurreservaat De Bourgoyen, het openbare zwembad Rooigem en heel wat winkels en horeca. Je woont er ook op fietsafstand van de Brugse Poort, Gent-centrum, Blaarmeersen en de Vinderhoutse bossen.

Bellefleur Gent wooncoop coöperatief wonen

Kwaliteitsvol wonen

Bewoners beschikken over een 1-of 2-slaapkamer appartement met eigen keuken, badkamer en living. Vanuit elke woning heb je ook toegang  tot de tuin, een washok en nog twee andere collectieve ruimtes.

De ruimtes stimuleren het sociaal contact met de medebewoners, en maken het compact wonen ook veel aangenamer. De bewoners beslissen hoe de gemeenschappelijke ruimtes gebruikt zullen worden.

Een ecologische renovatie

De renovatie van de Bellefleur verliep grondig en met duurzame materialen.

  • Thermische en akoestische isolatie
  • Nieuwe traphallen en dak
  • Nieuwe ramen en technieken (warmtepomp, ventilatie D, regenwaterrecuperatie)
  • Nieuwe badkamer en volledig uitgeruste keuken 

Door deze ingrepen is er 2,5 keer minder warmteverlies en in totaal daalde het energieverbruik met 80%. Zo wordt 23,4 ton CO2 per jaar minder uitgestoot.  De bewoners van de Bellefleur wonen nu ecologischer dan de doorsnee-Vlaming. 

Heb je interesse om hier te wonen, bekijk dan de infosessie-video hierboven.

Bellefleur Gent Bellefleurstraat wooncoop coöperatief wonen
De Bellefleur is bijna klaar