PROJECTEN

DE BINNENWERELD, MALDEGEM

Coöperatief en inclusief wonen
wooncoop wil ook een duurzame woonoplossing bieden aan mensen met een beperking die zelfstandig willen wonen met ondersteuning van een zorgorganisatie. In Adegem, een deelgemeente van Maldegem, werken we aan ons eerste project in die zin. “De Binnenwereld”. Een groep enthousiaste bewoners en hun achterban hebben wooncoop en De Vierklaver vzw onder de arm genomen om samen een unieke woonplek te creëren. Ingebed in de buurt, gedragen door veel mensen.

Meer informatie over De Binnenwereld

ZANDLOPERSTRAAT, GENT

In juni 2018 kocht wooncoop een grond aan in de Zandloperstraat te Gent. Dit was op vraag van een groep jonge, enthousiaste mensen die hier binnen een drietal jaar in een cohousing project willen wonen, in het wooncoop model. De groep neemt deel in de financiering van de grond. De volgende twee jaar wordt in samenspraak met de groep het nieuwbouwproject voorbereid. De grond is goed gelegen, vlakbij het centrum van Mariakerke, deelgemeente van Gent. Allerhande voorzieningen bevinden zich op wandelafstand. Het centrum van Gent is gemakkelijk bereikbaar met de fiets of met het openbaar vervoer.

DEELNAME IN COHOUSING BIOTOPE, GENT

De website van BioTope zegt het helemaal:

In BioTope komen grote en kleine gezinnen wonen, jonge en iets minder jonge. Heel verschillende mensen, met een grote gemeenschappelijke deler: de droom om van BioTope een bijzondere woonplek te maken waar mensen van alle slag zich écht thuis voelen. Al van bij de start van het project in 2015 wilden we onze woongroep openstellen voor mensen die een duwtje in de rug nodig hebben. Daarom reserveren we één woonunit voor een vluchtelingengezin met kinderen.

wooncoop helpt dit mogelijk te maken: Cohousing BioTope investeert met haar achterban 140 000 euro in wooncoop. Dit laat wooncoop toe de woning aan te kopen en te verhuren een vluchtelingengezin met kinderen tegen een voor hen betaalbare prijs. Bewoning is gepland vanaf begin 2021.

DEELNAME IN COHOUSING EIKENBERG, BRUGGE

In het voorjaar van 2018 kocht wooncoop drie woningen aan in het cohousing project Eikenberg in Sint-Kruis, deelgemeente van Brugge. Cohousing Eikenberg is een project met hoge ambities op het vlak van ecologisch bouwen en inclusief wonen. De bouw van het project start in 2018 en duurt tot 2020. De aankoop van de woningen is volledig vraaggedreven: De toekomstige bewoners zijn reeds lang in het project betrokken, hebben het project mee gedefinieerd en willen nu graag wonen in het wooncoop model.  Zowel de bewoners als hun achterban investeren in wooncoop om zo de woningen mee te financieren.

Als sympathisant van Eikenberg kan jij ook je steentje bijdragen door te investeren in wooncoop: door wooncoop-aandelen te kopen, financier je mee aan de bouw van de drie betaalbare huurwoningen en maak je deel uit van ons boeiende en vernieuwende project.
Lees meer

Meer informatie op de website van cohousing project Eikenberg

KONING ALBERTLAAN, GENT

In dit prachtige herenhuis in de stationsbuurt zullen binnenkort een zevental wooncoopers samenhuizen. Het huis heeft zeven privé ruimtes, waarvan twee met eigen badkamer. De leefruimte, de keuken en de overige badkamers worden gedeeld. De leefruimte kijkt uit op de mooie, ruime stadstuin met fietsberging. Station Gent St-Pieters ligt vlakbij, je hebt (bijna) alle mogelijke voorzieningen op wandelafstand en ook het stadscentrum is vlakbij. De volgende maanden voert wooncoop een grondige, respectvolle renovatie uit. Het huis wordt energetisch op punt gezet, badkamers, keukens en leidingen worden vernieuwd en de afwerking wordt opgefrist. De bewoning start in het voorjaar.
Infofiche Koning Albertlaan

WARNEFORDSTRAAT – LAND VAN WAASLAAN, GENT

Hier bewonen een zevental wooncoopers een geheel van twee appartementen een atelier en een herenhuis. In het herenhuis wordt samen gehuisd. De appartementen zijn privé. Het ruime atelier, leefruimte, eetruimte en keuken worden gedeeld. Het huis ligt op enkele honderden meters van het Dampoortstation in Gent en is dus erg goed verbonden met openbaar vervoer. Bijna alle mogelijke voorzieningen en groenruimte liggen binnen wandelafstand. Het pand werd aangekocht in oktober 2017 en is bewoond sinds december 2017. Deze bewoning is voorlopig, want in de loop van 2019 plant wooncoop dit pand grondig te verbouwen tot een kleinschalige cohousing.

TINKSTRAAT, GENT

Een zevental wooncoopers delen dit huis in het centrum van Gent. Het huis heeft zeven privé ruimtes. De leefruimte, de keuken en de badkamers worden gedeeld. Achter het huis bevinden zich een wintertuin en een ruime stadstuin. De compacte privé ruimtes worden optimaal benut met behulp van mezzanines en gecombineerd met royale gedeelde ruimte en . Dit huis is centraal gelegen in Gent, het is goed verbonden met openbaar vervoer en heeft groenruimte en bijna alle voorzieningen binnen wandelafstand. Na de aankoop in oktober 2017 werd modern comfort geïntroduceerd met een fikse renovatie. Sinds mei 2018 is het pand bewoond.