Header afbeelding

Deelhuis in centrum Antwerpen

Wil jij samen met gelijkgezinden wonen in een groot herenhuis in het centrum van Antwerpen? 

Dit is jouw kans! 

We zoeken een geëngageerde bewonersgroep om samen de nodige financiering op te halen om dit nieuw deelhuis te realiseren.

Het herenhuis

Dit herenhuis heeft een enorm potentieel als deelwoning. Er zijn 8 slaapkamers waarvan er één met eigen dakterras en een fantastisch uitzicht op de giraffen van de Zoo. Wat dit pand extra bijzonder maakt, is het monumentale gelijkvloers met veel lichtinval. Er is voldoende plaats voor gedeelde ruimtes, zoals een keuken en eetruimte met uitzicht op de tuin, een aparte zitruimte, een coworkruimte en zelfs een hobbykamer in de kelder. 

Via deze link vind je de grondplannen van de woning en via deze link de vele mooie foto’s. Het is de perfecte plek voor het ontstaan van een nieuwe deelhuis-gemeenschap. 

Hotel De Max Antwerpen wooncoop deelhuis

Renovatie

Om de bewoning zo aangenaam mogelijk te maken, gaan we na de aankoop een korte renovatie doen. 

Met de renovatie komen er een 2 nieuwe grote keukens, 2 nieuwe badkamers en een nieuwe fietsberging in de tuin. Er komen zonnepanelen op het dak en de mazoutketel wordt vervangen door een warmtepomp. Tijdens de renovatie worden de ramen opnieuw behandeld, wordt het glas vervangen, gaan we de vloeren schuren en behandelen, én gaan we ook eens goed schilderen. Een overzicht van de renovatieplannen vind je in deze map.

Dit alles kan snel gebeuren en je zal kunnen wonen in dit opgefriste herenhuis tegen het einde van 2024.

Hotel De Max deelhuis Antwerpen wooncoop coöperatief wonen
Hotel De Max Antwerpen wooncoop deelhuis

Coöperatief wonen

Dit herenhuis is meer dan gewoon een deelwoning. Het is een mogelijkheid om coöperatief te wonen. Als bewoner-coöperant wordt je mede-eigenaar van de coöperatie wooncoop, terwijl de coöperatie verantwoordelijk is over het woonproject.

Zo huur je bij jezelf en word je ontzorgd van alle administratieve, financiële en bouwtechnische zaken die horen bij het eigenaarsschap. Hoe meer aandelen je koopt in wooncoop, hoe lager je maandlast.

Tevens bouw je ook maandelijks jouw kapitaal op, want een deel van je maandelijkse woonkost gaat naar de aankoop van jouw aandelen bij wooncoop.

De 3 principes van wooncoop

Via de coöperatieve vennootschap houden we de stad in handen van de burgers. Door samen eigenaar te zijn, staan we sterker.

Via architectuur creëren we een meer verbonden stad. Onze woningen zetten aan tot interactie met medebewoners en de buurt. Tevens streven we in onze bewoners gelijkwaardigheid en sociale inclusie na.

icoon cooperatief_RGB_transparant

Bewoners huren bij zichzelf aan de werkelijke kostprijs. De gebouwen en de kosten van het beheer worden gedekt. Niet meer, niet minder.

Tevens heeft het wooncoop-systeem enkele solidariteitsmechanismen die wonen meer betaalbaar kunnen maken: (1) vrienden en familie kunnen bewoners steunen door te investeren, (2) bewoners die meer aandelen kunnen inbrengen steunen anderen die minder aandelen kunnen inbrengen en (3) er zijn ook solidariteitsaandelen. Via deze aandelen staan investeerders hun rendement af zodat bewoners aan een lagere maandlast kunnen wonen.

icoon kwalitatief_RGB-transparant

Wooncoop beheert het vastgoed op zeer lange termijn. Hierdoor worden écht duurzame keuzes gemaakt. Er wordt gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen zodat de woningen lang meegaan. Ook isoleren we de woningen grondig en zetten we in op duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen. 

Door dit te combineren met een eerlijk businessmodel wordt de ecologische en sociale duurzaamheid ook economisch duurzaam.

icoon duurzaam_RGB_transparant

Wees er snel bij

wooncoop ziet dit project graag doorgaan omdat het een herenhuis van topkwaliteit is. Er kunnen minstens 8 mensen wonen tegen een goede prijs. Na de aankoop dient er enkel een renovatie te gebeuren waardoor de bewoning al kan starten in 2024.

In december ’23 organiseerde wooncoop twee infosessies. Daar kwamen 40 geïnteresseerden op af. Een handvol mensen voelden de kriebels en onderzoeken nu of Deelhuis De Max hun nieuwe thuis wordt.

wooncoop gaat pas door met de aankoop van dit huis als een geëngageerde bewonersgroep een minimum hoeveelheid aan financiering bijeengebracht heeft. Meld je snel als je interesse heb in wonen of investeren.

 

Engageer je je graag mee aan dit huis? Wil je graag andere geïnteresseerden ontmoeten? Aarzel niet! Geef je interesse via onderstaande formulier, dan sturen we jou extra informatie en brengen we jou in contact met andere geïnteresseerden via een WhatsApp groep.

Rekenmodule

Bereken jouw maandelijkse woonkost om hier te wonen.

De prijs is voor iedereen anders, want de maandlast is afhankelijk van de ruimte die je inneemt in het huis, jouw persoonlijke investering en eventuele achterban. Belangrijk is ook dat je gedurende je wooncoop-loopbaan kan bijsturen in de mate dat de projectfinanciering dit toelaat.

 

Hier kan je verschillende scenario’s uitproberen met de rekenmodule.

 

De verdeling van het huis in deze rekenmodule is op basis van een eenvoudige verdeelsleutel volgens oppervlakte van de kamers. In de praktijk kan de bewonersgroep ervoor kiezen deze anders te verdelen.

Unit Woningwaarde Slaapkamers Verdieping m2 Plannen
kamer 1 € 168.763 1 22,28
kamer 2 € 177.990 1 24,38
kamer 3 € 161.952 1 20,73
kamer 4 € 168.763 2 22,28
kamer 5 € 177.990 2 24,38
kamer 6 € 151.583 2 18,37
kamer 7 € 162.787 3 20,92
kamer 8 (met terras) € 247.544 3 40,21
Volledig huis € 1.417.371
Opgelet: de bedragen kunnen veranderen
Aandelen bij Instap
 
Achterban (zonder rendement):
 
Achterban (met rendement):
Som aandelen
€ 0.00
Het opgegeven bedrag is te weinig
(Minimum 1/6: )
Aandelen-opbouw op 25 jaar:
 
 
Som: aandelen + aandelen-opbouw
€ 0.00
Het opgegeven bedrag is te weinig
(Minimum 2/3: )
Bereken maandlast

Resultaat

Maandlast:
 
Beoogde waarde aandelen na 25 jaar:
 

  Wil je graag deze resulaten via mail ontvangen, vul dan hieronder je e-mailadres in.


   

  Inclusief

  • Kosten
   • Sleutel op de deur
   • Brandverzekering
   • Klein onderhoud
   • Instandhoudingswerken voor het aandeel huren
   • Onroerende voorheffing
  • Voordelen
   • Levenslang woonrecht
   • Gebruik collectieve ruimtes
   • Wooncoop stimuleert het gebruik van een deelwagensysteem

  Exclusief

  • Elektriciteit en water eigen unit
  • Elektriciteit en water collectieve ruimtes (volgens verdeelsleutel)
  • Instandhoudingswerken voor het aandeel aandelen-inbreng en -opbouw
  • Los meubilair
  • Schoonmaakkosten